sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Sisä-Suomi on virallistettava maakunnaksi

Köydenveto Keski-Suomen ja Pirkanmaan välillä on katkaistava! Jämsän valtuusto valitsi Pirkanmaan Jyväskylän kiivaasta kosiskelusta piittaamatta, osin ehkä siitäkin syystä. Nyt sitten jännitetään kuinka käy jatkossa. Virkamiehillä ja poliitikoilla ei ole perusteita pakkonaittamiseen, se ei ole historian saatossa osoittautunut hyödylliseksi.

Virallisia toimintoja on jo yhdistetty Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella. Hallinnollisena käsitteenä Sisä-Suomi jo tunnetaan. Ylimpien instanssien yhdistämisellä kevennetään valtion organisaatioita ja säästetään rahaa. Sisä-Suomi on monelta taholta tarkasteltuna maakunnaksi erittäin järkevä hallintoalue.

Pohdittaessa miksi tätä alueratkaisua ei toteutettaisi, ei esteeksi tule mieleen muita kuin poliittisia ja vallitseviin virkoihin liittyviä intressejä. Tärkeimmät asiat on nyt nostettava hallisevaksi päätöksenteossa, eli saavutettavat säästöt, maakunnan elinvoimaisuus ja väestörakenteen samankaltaisuus, sekä kohtuulliset etäisyydet palvelukeskuksiin. Maakunnalisten toimintojen jakautuminen asukkaiden kannalta tasapuolisesti on helpompi suunnitella Sisä-Suomen alueella kuin Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa erikseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.